24.05.2019

10 tips voor een aantrekkelijkere website

Delen op

10 tips voor een aantrekkelijkere website

Vindt u maar geen manier om uw website aantrekkelijker te maken?! De verhouding tussen ontwerp en inhoud op uw website dienen optimaal op elkaar afgestemd te worden. Dit is de basis voor een uitnodigende website. Niet getreurd. Onderstaande tips zullen u gegarandeerd helpen.

1. Doelgroep bepalen

Begin niet zomaar met het ontwerpen van uw site. Besteed eerst goed de tijd aan het bestuderen van uw doelgroep. De inhoud van de site duidelijk maken aan uw doelgroep is van groot belang. Denk goed na over wat de bezoeker zal willen lezen/bekijken. Als u hierover een goed beeld heeft, kunt u hierop inspelen en de site aanpassen naargelang wat de bezoeker wil vinden.

Het doel is dus te onderzoeken wat de bezoekers het meest interesseert. Om uw bezoeker beter te begrijpen, kan u ook een vrijwillige enquête in de site verwerken. Hiermee kan u vragen wat de interesses zijn van de bezoeker en hoe men op uw site terechtkwam.

2. Navigatie

Een groot aandachtspunt bij het ontwerpen van uw website is navigatie! Een doeltreffende navigatie zorgt ervoor dat de bezoeker snel vindt wat hij zoekt. Een overzichtelijke navigatie creëert bovendien een ontspannen sfeer bij het surfen op uw site. 

3. Maak gebruik van sociale media

Bezoekers die interesse tonen in uw website willen vaak ook de sociale media volgen van uw bedrijf. Daarom zorgt u het best voor links/knoppen die doorverwijzen naar die sociale media. Deze links/knoppen zijn meestal te vinden onderaan of als pictogrammen aan de zijkant van de website. Deze geven de bezoeker onmiddellijke toegang naar de pagina op de sociale media van uw bedrijf. 

4. Verwijder irrelevante content

Sommige overbodige elementen op uw website zullen ervoor zorgen dat het er ingewikkelder uitziet dan het is. Voorbeelden zijn langdradige teksten, oude foto’s, … In de korte periode die iemand initieel spendeert aan uw site is het belangrijk om zijn aandacht bij u te houden. Daarom is het beter om relevante, korte maar krachtige teksten/foto’s te publiceren. 

5. De beste afbeelding

Nu hebben we al een relevante tekst maar om uw tekst te ondersteunen gaat die best gepaard met aantrekkelijke afbeeldingen. Gelukkig is er veel keuze. Er staan veel foto’s op Google die ‘Copyright free’ zijn en vrij te gebruiken zijn op uw website zonder enig probleem. U kunt natuurlijk ook altijd zelf foto’s nemen en deze toepassen.

Mocht u echter geen passende afbeelding vinden dan bestaat de mogelijkheid om een foto te kiezen op één van de ‘shutterstock’-websites. Hierdoor zal uw site professioneler ogen. 

6. Maak gebruik van een scrollbar

Het ontwerp van een iets langere homepage met meerdere secties is handiger voor de bezoeker. Op die manier vindt de bezoeker gemakkelijk zaken terug door te scrollen naar een bepaalde sectie. 

7. Witte ruimtes mogen er zijn

Door witruimtes toe te laten, neemt de leesbaarheid van de website drastisch toe.

8. Optimaliseren voor mobiel

80% van de internetgebruikers bezit een smartphone. Daarom is een mobiele versie van uw website een must-have. Volgens Google komt 61% van de bezoekers niet meer terug als ze problemen ondervinden met de mobiele site. Daartegenover staat dat 40% overstapt naar concurrenten waarvan de website wel werkt naar behoren.

9. Gevonden worden

Als u een website wil met veel bezoekers moet u een site hebben die zichtbaar is op de eerste pagina bij Google want vaak worden de volgende pagina’s niet bekeken. Dit begint allemaal met het ontwikkelen van een SEO-strategie die rekening houdt met de zoektermen waar uw bezoekers mogelijk naar zouden zoeken. Zorg voor relevante trefwoorden in plaats van talloze andere zoekmogelijkheden zodat u vooral tevreden bezoekers krijgt die de beste keuze bij u weten te vinden.

10. Controleer uw ontwerp regelmatig

De trends en stijlen omtrent webontwerp veranderen constant net als de verwachtingen van uw bezoekers. Kijk daarom regelmatig om kleine aanpassingen te doen aan de site.

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Onze privacy policy vindt u hier.