23.07.2015

De 5 redenen om HTTPS te gebruiken

Delen op

Wat is HTTPS?

HTTPS bestaat sinds 1994 en wordt volop gebruikt bij gevoelige websites, zoals websites voor online bankieren, online verkoopplatforms, bepaalde overheidswebsites, etc. Het merendeel van de websites (81% tot 97%) werkt echter nog altijd via een onbeveiligde HTTP-verbinding. Hoe onveilig dit ook mag zijn.

Vandaag zijn er meer redenen dan ooit om over te stappen naar een beveiligde HTTPS-verbinding. Zelfs websites die niet met gevoelige informatie te maken krijgen, hebben er alle baat bij.

Twijfelt u of HTTPS ook voor uw project nuttig kan zijn? Wij sommen de 5 voornaamste redenen op om HTTPS vandaag te gebruiken.

1. Bescherm de privacy van uw gebruikers

HTTPS beschermt uw gebruikers. Dit is ongetwijfeld de voornaamste reden waarom u HTTPS moet gebruiken. Veel instanties willen maar al te graag toegang tot het surfgedrag van de consument. HTTPS zorgt ervoor dat dat surfgedrag privé blijft en beschermt op die manier de privacy van uw gebruikers.

2. Zoekmachine ranking (SEO)

In 2014 verkondigde Google dat HTTPS een belangrijke factor zou gaan spelen bij hun ranking (http://googleonlinesecurity.blogspot.co.uk/2014/08/https-as-ranking-signal_6.html). Net als andere zoekmachines wil Google de beste links aan de gebruiker aanbieden. Een website met een beveiligde HTTPS-verbinding wordt aanschouwd als beter voor de gebruiker en doet u dus stijgen in de Google-ranking

3. Bescherm uw bedrijf

Onbeveiligde websites zijn veel gevoeliger voor hacking. Zo kan een professionele kraker uw website vervuilen met ongewenste advertenties of pornografisch materiaal. Bovendien verloopt op veel webshops enkel de betalingsprocedure via HTTPS, terwijl de website zelf onbeveiligd is. Op deze manier kan een hacker de knop om naar uw winkelmandje te gaan omzeilen en zo de gebruiker naar zijn eigen webpagina doorsturen. Zeer gevaarlijk voor uw imago dus.

4. Betere Analytics

HTTPS dient om uw privacy te beschermen. Dit omvat ook het niet tonen van uw surfgedrag. Indien u van een beveiligde (HTTPS) website naar een niet-beveiligde (HTTP) website surft, zal de beveiligde website niet in uw Analytics-programma worden getoond en kunt u bijgevolg niet weten van welke website deze gebruikers komen. Overschakelen naar HTTPS zorgt ervoor dat u deze gegevens wel kunt opvragen.

5. Stel uw omzet veilig (voor proxies)

Niet alleen hackers willen geld verdienen via onbeveiligde websites. Internet- en wifi-providers willen ook een deel van de taart. Ongeveer 38% van de wifi-proxies zoals Comcast en kleinere providers plaatsen hun eigen advertenties op onbeveiligde websites.

Als u uw geld verdient met advertenties, weet dan dat deze kunnen gehackt worden zonder dat u of uw gebruikers daar weet van hebben. Deze advertenties zullen worden gelinkt naar uw bedrijf en de gebruikers zullen u verantwoordelijk stellen hiervoor.

Schakel vandaag nog over naar HTTPS

Wij lijstten de 5 voornaamste voordelen op om te opteren voor HTTPS. Hier komen echter altijd wel wat uitdagingen bij kijken. Netcrew helpt u dan ook graag verder bij de overschakeling van HTTP naar HTTPS.

Contacteer ons

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Onze privacy policy vindt u hier.