14.09.2017

Nog geen https? Google waarschuwt uw bezoekers

Delen op

NOG GEEN HTTPS? GOOGLE WAARSCHUWT UW BEZOEKERS

Google Search Console meldt sinds afgelopen week dat de melding ‘NIET VEILIG’ zal worden getoond aan bezoekers die met Google Chrome een formulier invullen op een website zonder SSL-certificaat.

Bij websites mét een SSL-certificaat is de ‘s’ van ‘secure’ toegevoegd aan het hypertext transfer protocol (http), bijvoorbeeld https://www.websiteadres.be.

De melding, die vanaf oktober 2017 ingaat, maakt deel uit van een ruimer plan om stapsgewijs onveilige websites af te straffen. Op die manier wordt het web een veiligere plaats voor alle bezoekers.

 

 

Sinds begin dit jaar kan je in de browser al het woord ‘onveilig’ vinden voor het linkadres van bepaalde websites. Dit geldt voor websites zonder https die vragen om wachtwoorden of creditcardgegevens, zoals bijvoorbeeld webshops.

Vanaf oktober dit jaar zet Google de volgende stap naar een veiliger internet.

Wat betekent dit voor uw website?

Indien uw website gebruik maakt van formulieren en geen SSL-certificaat heeft, wordt de melding ‘NIET VEILIG’ in Google Chrome getoond naast een ‘i’-icoontje. Gebruikt uw site geen formulieren? Dan wordt de melding ‘NIET VEILIG’ getoond als bezoekers in privénavigatie je website bezoeken.

Waarom is het belangrijk om over te stappen op https?

Een SSL-certificaat zorgt enerzijds voor een beveiligde verbinding. Anderzijds zorgt het ook voor een positief signaal naar de rankings in Google

Conclusie? Het is zeker en vast een meerwaarde om nu over te stappen op https omwille van deze voordelen:

  • U biedt uw bezoekers een veilige website of -shop aan
  • U bent klaar voor de toekomst (https wordt stilaan standaard)
  • U zal hoger scoren in de zoekresultaten van Google.

Bij het migreren van een website van http naar https komt er op technisch vlak heel wat kijken. Doe daarom beroep op een expert.

Heeft u een vraag over de installatie van SSL-certificaten of zoekt u onmiddellijke hulp? 

Netcrew heeft jarenlange ervaring met het beveiligen van uw website of webshop.

Informeer vrijblijvend via ons contactformulier of bel ons.

We helpen u graag verder.  

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Onze privacy policy vindt u hier.