25.11.2013

Opmerkelijke groei tabletgebruikers

Delen op

Opmerkelijke groei tablets

In België is het aantal personen dat een tablet bezit, verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit een onderzoek van Deloitte. De Belgen zijn daarmee wereldwijd bij de koplopers samen met Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

De grootste stijging zit in de leeftijdscategorie van de 55-plussers, waar het aantal gebruikers 300 procent hoger lag dan in 2012.

Momenteel bezit bijna een derde van de landgenoten een tablet, en er wordt verwacht dat volgend jaar de kaap van 50 procent tableteigenaars zal worden gehaald.

Gevolgen voor e-commerce

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat tablets in de eerste plaats worden gebruikt voor communicatie en multimediatoepassingen en het bekijken van nieuws(sites). Op een opvallende vierde plaats staat het zoeken naar en informatie verzamelen over producten en diensten. Er is dus een verband tussen de groei van de e-commerce in België en het aantal consumenten dat mobiel surft.

Vorig jaar kocht liefst 57 procent van de Belgen een product of dienst via het internet. Dit komt overeen met 75 procent van alle landgenoten die online actief zijn.

Volgens onderzoek van Google heeft 96% van de smartphonegebruikers al naar informatie over een mogelijke aankoop gezocht. Hieruit blijkt dat het aantal verkopen door de opkomst van de mobiele apparaten verder zal stijgen.

Wi-Fi nog steeds de eerste keuze

Wi-Fi blijft blijft in België met grote voorsprong de voornaamste verbindingsmethode met internet voor smartphone en tablets. Wi-Fi wordt immers beschouwd als sneller, betrouwbaarder en goedkoper.

Stijgende interesse in 4G

Het aantal consumenten dat in België vertrouwd is met 4G is enorm laag. De 4G-norm wordt door telecomoperatoren dan ook nog niet beschouwd als een differentiator. Er wordt verwacht dat de interesse in 4G sterk zal stijgen eenmaal de 4G netwerken beschikbaar zullen zijn.

Volgens een onderzoek uit 2013 zou 31% van de Belgische respondenten wensen dat hun volgende smartphone 4G ondersteunt.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Onze privacy policy vindt u hier.