16.12.2013

Wat is MasterPass?

Delen op

Wat is MasterPass van MasterCard?

MasterPass is een dienst van MasterCard die in februari 2013 werd aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Het is een verzameling van diensten om eenvoudig online betalingen & bestellingen te kunnen uitvoeren, op eender welk platform.

MasterPass is als het ware een digitale portemonnee die uw eigen gegevens en uw verschillende betaalmiddelen bevat. Zo kunt u bijvoorbeeld uw thuisadres of werkadres als leveringsadres bewaren. Momenteel worden al de gangbare kredietkaarten (Mastercard, Visa, American Express, …) ondersteund. Andere betaalmiddelen zijn in ontwikkeling en kunnen via externe partners toegevoegd worden door het open karakter van de MasterPass wallet.

Nieuwe mogelijkheden voor bedrijven

De nieuwe mogelijkheden voor bedrijven zijn tweeledig.

Enerzijds zijn er de mogelijkheden voor handelaars:

  • Vereenvoudiging van de aankoopprocedure (geen invoer van kredietkaartgegevens, leveringsadres, …)
  • Anti-fraude maatregelen (o.a. 2-step verification, …)
  • Betalingen ontvangen ongeacht het betaalmiddel van de consument


Anderzijds die voor andere digitale wallet leveranciers:

  • Mogelijkheid tot het integreren van uw eigen wallet in de MasterPass wallet
  • Geavanceerde beveiligingsopties via het MasterPass platform: 2-step authentication, risicoanalyse op basis van uitgebreid gamma factoren (bedrag, land van herkomst, profiel, aard product, …)

Nieuwe mogelijkheden voor consumenten

Als consument kunt u voortaan uw aankopen doen in enkele klikken. Aankopen via uw smartphone of tablet wordt eenvoudiger en sneller dan ooit doordat u niet telkens al uw gegevens opnieuw dient in te voeren.

Door de uitgebreide beveiliging van het platform bent u als consument ook beschermd tegen fraude.

MasterPass in België

MasterPass wordt momenteel (begin december 2013) nog getest in ons land. Als consument kunt u vandaag bijgevolg enkel een digitale wallet aanmaken via een invitatiecode.

Bedrijven kunnen MasterPass via Ogone laten integreren via hun Ogone Solutions Provider.

Anderzijds hebben Belgacom en BNP Paribas Fortis op 4 november een joint venture “Belgian Mobile Wallet NV” opgericht om in de lente van 2014 een MasterPass implementatie commercieel te lanceren onder het Sixdots label.

 

Buy With MasterPass

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Onze privacy policy vindt u hier.