Javascript

DE scripttaal

Als we een HTML element willen animeren en dit niet lukt via CSS, gaan we te rade bij JavaScript. We gebruiken deze scripttaal bij kleine aanpassingen of toevoegingen. Weten we op voorhand dat we meerdere HTML elementen zullen moeten bewerken, dan baseren we ons op het meest populaire en best ondersteunde jQuery framework.

jQuery

Jquery is een zeer krachtig framework dat vele JavaScript functies vereenvoudigt en combineert. Zo worden een hoop tijd en kosten bespaard. Daarnaast werkt een uitgebreid aanbod aan plugins met jQuery.

Niet noodzakelijk

Het gebruik van JavaScript code op een webpagina mag niet noodzakelijk zijn voor een goede werking van de website. Sommige bezoekers zullen namelijk Javascript om bepaalde redenen hebben uitgeschakeld. Natuurlijk moeten ook zij betalingen kunnen uitvoeren op uw website. Netcrew is getraind en ervaren genoeg om ervoor te zorgen dat JavaScript enkel wordt gebruikt om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

Syntax

Het voorbeeld hieronder toont hoe een element op een webpagina kan worden verborgen. jQuery is duidelijk korter en draagt bij grote projecten dus de voorkeur weg.

JavaScript
var el = document.getElementById("id");
el.style.display='none';

jQuery
$("#elementID").hide();
 

Wij werken graag met u samen

Klaar om de online wereld te tonen wat u als professional
te bieden heeft? Aarzel niet om contact op te nemen met ons.

Contacteer ons vrijblijvend